Met deze tips slaap je beter

Slaap jij regelmatig slecht? Dat is zeer vervelend. Zeker wanneer je werk en je humeur en meer onder begint te lijden. Ieder mens heeft voldoende slaap nodig om goed te kunnen functioneren. Wanneer sommige mensen echter niet goed kunnen slapen dan kiezen ze er al snel voor om slaapmiddelen te nemen waar ze beter en dieper van slapen. Dat is echter iets wat wij zelf niet aanraden. Je lichaam went er in dat geval namelijk aan dat je alleen kunt slapen met middeltjes. Wat wij wel aanraden dat is het volgen van de onderstaande tips. Voor je het weet slaap jij weer als een roos!

Gebruik deze slaaptips!

  • Ga iedere avond op hetzelfde moment slapen. Je hoeft natuurlijk niet dagelijks exact op hetzelfde moment te gaan slapen, maar het wordt wel aangeraden om een vast patroon aan te houden. Met een goed ritme wordt je lichaam op het juiste moment moe en kun je beter in slaap vallen.
  • Maak de ruimte waarin in je slaapt zo donker mogelijk. Je lichaam komt in een diepere slaap terecht wanneer er geen licht de ruimte inkomt.
  • Probeer voor het slapen gaan een vast ritme te creĆ«ren. Dat kan bijvoorbeeld door iedere avond een boekje te lezen voordat je gaat slapen. Onbewust weet je lichaam dat het tijd is om te gaan slapen wanneer je het boek aan het lezen bent. Dat hoeft overigens niet perse met een boek, maar kan ook door een serie te kijken of iets anders te doen.
  • Doe aan beweging. Sport maakt je lichaam moe. Lig jij de hele dag op de bank? Dan is de kans groot dat je aan het einde van de dag nog niet moe bent en dus ook niet in slaap kunt komen. Ga in dat geval eens wat vaker naar de sportschool, zodat je lichaam in de avond helemaal uitgeput is.
  • Hoewel we hiervoor als tip gaven om een serie te kijken voor het slapen gaan is het toch beter voor je lichaam om niet teveel elektronische apparatuur te gebruiken voordat je van plan bent om te slapen. Door de intensiteit van het licht wordt je lichaam juist wakker.
  • Tot slot raden we aan om ook nooit te lang in bed te liggen. Probeer niet meer te slapen dan je lichaam nodig hebt. Gemiddeld zijn 7 tot 8 uur slaap voldoende voor je lichaam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *